Отруєння Скрипаля: названа функція третього підозрюваного

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 12:20

Контртерористичний підрозділ поліції Лондона проводить розслідування стосовно третього підозрюваного росіянина, причетного до застосування нервово-паралітичного агента в Англії, і розглядає можливість висунення проти нього звинувачення.

Про це пише The Telegraph.

Розслідування, що триває стосовно 45-річного Сергєя Федотова "дуже конфіденційне", і тому в Скотленд-Ярді його не прокоментували, йдеться у матеріалі.

Одне з джерел газети висловило припущення, що Федотов міг вирушити до Британії, щоб проконтролювати проведення операції. У день отруєння він поїхав до Солсбері, ймовірно, щоб переконатися, що Сергєя Скрипаля та його дочки не буде вдома в момент, коли інші підозрювані наноситимуть отруту на ручку дверей будинку колишнього співробітника ГРУ РФ. 

Зазначається, що хоча незрозуміло, чи потрапив Федотов на камери спостереження у місті, будуть з'являтися його зображення при прибутті і відльоті в країну через аеропорт Хітроу. Також незрозуміло, чи ім'я та прізвище підозрюваного справжні.

Поїздка Федотова до Англії відбулася 2 березня, як і у підозрюваних полковників ГРУ Александра Мішкіна та Анатолія Чепіги, але іншим рейсом. Федотов покинув Лондон в день замаху на Скрипалів на одному літаку з Мішкіним та Чепігою.

Нагадаємо, британський міністр безпеки Бен Воллес заявив, що президент РФ Владімір Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння Скрипалів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.