"Співали бойову пісню": чиновники ПАРЄ звинуватили українців у порушенні через гімн

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 16:17

Високопосадовці ПАРЄ звинуватили членів української делегації у порушенні правил Асамблеї через те, що вони співали гімн України.

Про це йдеться у статті "Анафема по-страсбурзьки: як у Раді Європи готуються до розлучення з Кремлем".

Українські депутати у вівторок відмовились відповідати на запитання російської пропагандистки з каналу "Росія-1" Ольги Скабеєвої і замість цього заспівали український гімн у приміщенні ПАРЄ.

"В п’ятницю на засіданні Бюро група високопосадовців асамблеї звинуватили українців у тому, що вони... порушили правила асамблеї, бо "співали бойову пісню", - йдеться у статті.

За інформацією "Європейської правди", серед цих високопосадовців була і президент ПАРЄ Ліліан Морі Паск'є.

Також зазначається, що росіяни ще до початку сесії вирішили підтримувати конфлікт в ПАРЄ, і саме тому на сесію цього разу приїхала Скабеєва, але не приїхали ключові російські державні агенції, хоча досі представники РИА "Новости" були на всіх без винятку сесіях Асамблеї.

Нагадаємо, на засіданні ПАРЄ не знайшли голосів для зміни санкційних правил заради РФ і відклали вирішення цього питання на наступний рік.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, якщо Росія не відновить платежі у бюджет Ради Європи у 2019 році, її участь в статутних органах буде припинена.

МЗС РФ звинуватило ПАРЄ в системній кризі в Раді Європи, а у Росії замислилися над замороженням членства в Раді Європи, не чекаючи виключення.

Детально про дебати та про те, в чому полягає перемога – в статті "Кремль програв битву за Страсбург: як підкилимна гра Ягланда призвела до поразки росіян у ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.