У Молдові засудили активіста, який облив молоком міністра

відео
Субота, 13 жовтня 2018, 15:16

Суд Кишинева виніс умовний вирок громадянському активісту Андрею Доніке, який облив молоком міністра фінансів Октавіана Армашу. 

Про це повідомляє TV8.

Суд визнав Доніке винним у хуліганстві, однак вирішив замінити позбавлення волі умовним покаранням, оскільки обвинувачений - батько двох неповнолітніх дітей, не несе небезпеки для суспільства, раніше не притягувався до відповідальності.

"Суд вважає, що для перевиховання обвинуваченого немає необхідності ізолювати його від суспільства", - наголошується в рішенні.

Адвокат Доніке наполягав на тому, що своїми діями його підзахисний відкрито висловив невдоволення діями влади і крадіжкою мільярда.

Інцидент з молоком стався 30 вересня 2016 року в центрі Кишинева. Андрій Доніке звинуватив міністра фінансів в незаконності рішення перевести в розряд держборгу 14,1 млрд леїв держдопомоги, виділених урядом трьом банкам, які ліквідувалися.

Незабаром активіста затримали на 72 години за підозрою в хуліганстві. Поліція в той же день порушила кримінальну справу на підставі скарги Армашу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: