Угорщина почала боротьбу з неурядовими організаціями на рівні ЄС

Вівторок, 16 жовтня 2018, 09:43

Угорщина закликала Євросоюз припинити фінансування неурядових організацій, які підривають суверенітет сусідніх країн, таких як Ізраїль і Єгипет.

З такою заявою виступив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі, повідомляє Euractiv.

Сійярто на засіданні підняв питання про важливість контролю над НУО, які отримують кошти ЄС. Однак він не навів жодних прикладів.

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріка Могеріні відповіла, що ЄС дуже серйозно перевіряє такі організації і підкреслила, що підтримка НУО триває і буде тривати.

В цей діалог не втручалися інші міністри, хоча, наприклад, Італія також намагається боротися з кораблями НУО, що рятують мігрантів в Середземному морі.

Навіть колишній уряд Італії, а також французька влада заявляли, що НУО в Середземномор'ї виступають в якості "служби таксі" для контрабандистів.

 У той же час, в Європейському парламенті НУО, які рятують життя в Середземному морі, номінували на здобуття премії Сахарова.

Сам по собі цей крок не викликає подиву, оскільки Угорщина всередині країни бореться з філантропом Джорджем Соросом та НУО, що допомагають мігрантам. Так званий законопроект "стоп-Сорос" передбачає тюремне ув'язнення для тих, хто надає кошти таким організаціям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.