ЄС не переживе вихід Італії - президент Єврокомісії

Вівторок, 16 жовтня 2018, 16:38

Європейський Союз не вижив би, якби Італія вийшла з блоку.

Про це заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, пише ANSA.

"Європі потрібна Італія, і Італія потребує Європи", - сказав Юнкер, відповівши "ні", коли його запитали, чи зможе ЄС витримати вихід Італії.

Юнкер нагадав, що останні дослідження показують, що більшість італійських громадян виступає за те, щоб Італія була в єврозоні.

Він також заявив, що Брюссель не підтримає бюджет Італії, проект якого передбачає зростання дефіциту в наступному році до 2,4% ВВП.

"Якщо ми погодимось, деякі європейські країни покриють нас образами і звинуваченням, що ми надто гнучкі з Італією", - сказав Юнкер.

Нагадаємо, уряд Італії підготував державний бюджет, в якому популістські лідери заклали збільшення витрат для виконання своїх передвиборчих обіцянок.

Новий бюджет потягне за собою збільшення і без того величезного боргового навантаження країни – наразі борг складає 131% ВВП, найбільший серед країн єврозони після Греції і вищий, ніж верхня межа ЄС на 60%. 

Брюссельські ЗМІ раніше повідомляли, що Єврокомісія піде на безпрецедентний крок і відхилить національний бюджет Італії, якщо італійський уряд не поліпшить оголошені цифри дефіциту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.