Напруженість між Францією та Італією: міністри обмінялися "прямими" докорами

Вівторок, 9 жовтня 2018, 13:36

Прем'єр-міністр Франції Едуард Філіп закликав ультраправого віце-прем'єра Італії Маттео Сальвіні припинити "ставати в позу" щодо питання міграції та допомогти знайти спільну європейську відповідь на цю проблему.

Про це пише Euractiv.

Філіп обіцяв бути "прямим" у своїй розмові з 45-річним Сальвіні, головою партії "Лігa", під час вечері в понеділок ввечері у французькому місті Ліоні, де двоє урядовців разом з міністрами з Британії Німеччини, Іспанії, Польщі та Марокко зустрілися на переговорах з питань імміграції.

"Я рідко використовую ті самі слова або той самий словниковий запас (що Сальвіні), але це також не перешкоджає мені бути прямим. Я сподіваюся, що ми будемо мати прямий діалог", - сказав Філіп.

Залишивши вечерю, Сальвіні не намагався приховати свої розбіжності з паризьким урядом. Раніше у цей же день він зустрівся з французьким ультраправим лідером Марін Ле Пен в Римі.

"Я мав приємність побачити Марін Ле Пен сьогодні вранці і розмовляти з нею про Європу, майбутнє молоді, торгівлю та роботу. Мені потрібно працювати з усіма, але я відчуваю себе ближче до поглядів Марін Ле Пен", - сказав він.

Нагадаємо, після відмови Сальвіні приймати судна з біженцями французький президент Еммануель Макрон заявив про "популістську проказу", якою страждають деякі сусіди французів. Також Макрон заявив, що підтримує запровадження фінансових санкцій проти країн, які відмовляються приймати прохачів притулку.

Сальвіні описав президента Франції як "ввічливого молодого чоловіка, який п'є занадто багато шампанського". Лідер Франції сказав, що він є відкритим противником Сальвіні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.