ЗМІ: Трамп готує санкції проти компаній РФ у Сирії

Середа, 17 жовтня 2018, 18:45

Адміністрація президента США розробляє пакет санкцій проти російських і іранських компаній, які працюють над відновленням Сирії.

Про це повідомляє NBC з посиланням на три джерела, знайомих з документами.

Вашингтон має намір припинити програми надання фінансової та іншої допомоги відновленню тих районів Сирії, в яких присутні війська Ірану і РФ. Головною ціллю нової стратегії Дональда Трампа є усунення сил Ірану та його союзників із Сирії задля запобігання сплеску відкритого конфлікту між державами, йдеться у матеріалі.

Зазначається, що США продовжуватимуть знищувати осередки бойовиків ІДІЛ і розроблять план політичного перехідного періоду, який не передбачає відставку президента Сирії Башара Асада.

У Сирії наразі розміщені близько 2000 американських військовослужбовців, які надають консультації і допомогу в підготовці як курдських сил, так і сирійських повстанців, які виступають проти президента Башара Асада.

Раніше Москва у листі Вашингтону попросила підтримки у відбудові Сирії, адже сирійському режиму не вистачає обладнання, палива, інших матеріалів і засобів, необхідних для відновлення країни.

Росія розгорнула широкомасштабну кампанію із залучення західних країн в гуманітарну діяльність на контрольованих урядом територіях Сирії, прагнучи переконати решту світу в потребі встановлення нормальних повоєнних відносин з президентом Асадом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: