Місцеві вибори у Польщі: опитування показали ймовірних переможців

Неділя, 21 жовтня 2018, 16:23

21 жовтня в Польщі триває перший тур виборів депутатів міських, селищних рад та воєводств, а також мерів, бургомістрів та голів районних адміністрацій. За попередніми опитуваннями, перемогу (33-37% голосів) здобуває коаліція правлячої партії "Право і справедливість". 

Про це пише Reuters.

Друге місце пророкують коаліції центристських опозиційних партій, до якої входять "Громадянська платформа" і партія "Новочесна", а також ліва політсила "Польська ініціатива" (24%). 8% може отримати праворадикальний рух Kukiz’15 і Польська селянська партія.

У Варшаві на посаду мера претендують 14 кандидатів. Згідно з опитуваннями, найвищий рейтинг має кандидат від опозиції Рафал Тшасковський - він набирає 41-42%. Серед його основних конкурентів — Патрик Які від PiS, прокремлівський кандидат Януш Корвін-Мікке та Маріуш Якубяк від руху Kukiz’15.

Правляча партія "Право і справедливість", попри домінування у національній політиці, залишається у меншості в міських радах, маючи більшість лише в одній із 16 провінційних асамблей.

"Право і справедливість" відома своєю націоналістичною риторикою та інституційними реформами, які посилюють непорозуміння з Євросоюзом.

Другий тур місцевих виборів заплановано на 4 листопада в місцях, де сьогодні жоден з кандидатів не здобуде понад половини голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: