ЗМІ: США стурбовані, що Іран обійде "нафтові" санкції за допомогою Росії

Понеділок, 22 жовтня 2018, 16:34

В адміністрації президента США Дональда Трампа побоюються того, що Росія може допомогти Ірану обійти "нафтові" санкції Вашингтона за допомогою перепродажу іранської нафти на світовому ринку.

Про це пише Financial Times.

Очікується, що США відновлять санкції, спрямовані проти експорту іранської нафти, після 5 листопада. Ці санкції повинні стати найсерйознішими заходами Вашингтона проти Тегерана після того, як Трамп в односторонньому порядку вийшов з іранської ядерної угоди, йдеться у матеріалі.

Зазначається, що нині американські чиновники намагаються переконати інші уряди (зокрема Індії, Японії, Південної Кореї) скоротити імпорт нафти з Ірану, а також побоюються, що Тегеран шукає обхідні шляхи постачання сировини.

"Іран може просувати ідею того, щоб Росія продавала їхню нафту на світовому ринку для того, щоб уникнути санкцій", - сказав високопоставлений американський чиновник з адміністрації Трампа.

Джерело видання зазначає, що "в інтересах Росії" було б відмовитися від допомоги Тегерану в його намірі ухилитися від американських санкцій.

"Нашою метою залишається досягти нульового імпорту нафти з Ірану якомога швидше, в ідеалі до 4 листопада", - зазначив співрозмовник.

Нещодавно офіційні особи США вперше публічно повідомили, що підготували спеціальні заходи для деяких покупців іранської нафти.

За даними ЗМІ, Іран буде доставляти свою нафту через Каспійське море на російські нафтопереробні заводи. Вже після цього нафта продаватиметься на міжнародному ринку як російська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: