Франція відповіла Сальвіні на звинувачення через прикордонний інцидент

Середа, 24 жовтня 2018, 14:55

Французькa владa в середу заявилa, що неповнолітні без супроводу, які внесені до переліку мігрантів і не мають дозволу на в'їзд до Франції, все одно не підлягають поверненню до Італії, коли вони перетинають кордон незаконно.

Про це пише ANSA.

Таких неповнолітніх "передають відомчим установам і не передають італійській владі. Це стосується і справи двох мігрантів, що не досягли 18-річного віку, 18 жовтня", - заявили в департаменті Верхні Альпи на південному сході Франції, заперечуючи звинувачення, зроблені у вівторок міністром внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні.

Сальвіні опублікував відео, на якому французький поліцейський фургон нібито висадив двох мігрантів африканського походження у італійському лісі неподалік кордону в муніципалітеті Клав'єре, а потім зник. У Франції цей епізод називали також звичайною помилкою.

Сальвіні зажадав, щоб президент Франції Еммануель Макрон відповів за цей інцидент.

Нагадаємо, після відмови Сальвіні влітку приймати судна з біженцями французький президент Еммануель Макрон заявив про "популістську проказу", якою страждають деякі сусіди французів. Також Макрон заявив, що підтримує запровадження фінансових санкцій проти країн, які відмовляються приймати прохачів притулку.

Сальвіні описав президента Франції як "ввічливого молодого чоловіка, який п'є занадто багато шампанського". Лідер Франції сказав, що він є відкритим противником Сальвіні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: