Кремль не має сумнівів у саудівській версії вбивства в Стамбулі

П'ятниця, 26 жовтня 2018, 12:33

Кремль не бачить підстав брати під сумнів заяви королівської сім'ї Саудівської Аравії про її непричетність до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це у п’ятницю журналістам заявив речник Кремля Дмитрій Пєсков, повідомляє ТАСС.

"Є офіційна заява короля, є офіційна заява спадкового принца. Якихось підстав не вірити їм в принципі ні у кого не повинно бути", - сказав Пєсков.

При цьому речник зазначив, що Кремль "вітає намір Ер-Ріяда ретельно розслідувати вбивство".

Критик саудівського королівського двору Джамаль Хашоггі був убитий 2 жовтня в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

Саудівська Аравія кілька тижнів наполягала, що Хашоггі покинув будівлю консульства живим. Згодом змінила позицію, стверджуючи, що він помер в результаті нещасного випадку під час бійки, аж поки не визнала, що його вбивство було заздалегідь спланованим.

Ер-Ріяд намагається відмежувати принца Мохаммеда бін Салмана від вбивства у Стамбулі та заявляє, що проводить належне розслідування. Турецькі ЗМІ та чиновники вважають, що до смерті Хашоггі причетні особи із наближеного до принца оточення.

У середу принц назвав вбивство "огидним" і "болючим для всіх саудівців" в своїх перших розлогих публічних висловлюваннях на цю тему.

Читайте детальніше: "Гроші проти моралі: чому згасає скандал з убивством у саудівському консульстві в Стамбулі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.