Клімкін пропонує розпочати дискусію про подвійне громадянство в Україні

Середа, 3 жовтня 2018, 10:05

В Україні назріла необхідність дискусії з питання подвійного громадянства.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив у своїй статті для "ЄвроПравди".

"Усі ми чудово розуміємо, що в Україні десятки чи й сотні тисяч людей мають паспорти сусідніх країн. І це не тільки етнічні угорці. Гадаю, слід провести й дискусію щодо ставлення держави до цієї численної групи співвітчизників", - підкреслює він.

Клімкін вважає, що можна знайти рішення, яке не зашкодить людям з подвійним громадянством, а, навпаки, звільнить їх від потреби приховувати його.

"Дискусію не для того, щоб погіршити їхнє становище чи затаврувати їх як зрадників, а для того, щоб розумно розв’язати правову і не тільки колізію", - каже міністр.

Він наголошує: в умовах агресії Росії проти України проблема подвійного українсько-російського громадянства має розглядатися окремо.

"Я особисто вважаю його принципово неприйнятним. Власне кажучи, самé рішення про єдине громадянство в Україні було колись ухвалене передусім як запобіжник проти можливого впливу Росії на щойно проголошену незалежну Україну. Сьогодні ж, коли Москва веде проти нас збройну агресію, така мотивація нівелюється: якщо Україна й захоче розглянути можливість обмеженого застосування подвійного громадянства, то це в принципі більше не повинно стосуватися Росії", - підкреслив Клімкін.

Детальніше читайте у статті на сайті "Європейської правди": "Більше ніж "угорська проблема": як паспортний скандал відкрив паралельну реальність".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: