У Єврокомісії відповіли на погрози віце-прем'єра Італії

Середа, 3 жовтня 2018, 13:59

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер не мав на увазі Італію, коли говорив, що не хоче ще однієї бюджетної кризи у Європі, подібної до грецької.

Про це заявив представник Єврокомісії Александр Вінтерштайн на щоденному брифінгу у Брюсселі.

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні пригрозив подати в суд на Юнкера, звинувативши його у недостовірному перебільшенні боргу країни шляхом уподібнення Італії до Греції.

"Йому потрібно пити дві склянки води, перш ніж відкривати рот, і припинити розповсюдження неіснуючих загроз. Я розмовляю з тверезими людьми", - сказав Сальвіні, передає EUobserver.

У Єврокомісії відповіли, що особливі бюджетні умови для будь-кого з членів не є прийнятними.

"Його заява полягала в тому, що якщо кожен захоче вийнятків з правил, то це стане кінцем усталеної економічної політики і координації", - сказав Вінтерштайн.

Уряд Італії ухвалив державний бюджет, в якому популістські лідери заклали збільшення витрат для виконання своїх передвиборчих обіцянок.

Новий бюджет потягне за собою збільшення і без того величезного боргового навантаження країни – наразі борг складає 131% ВВП, найбільший серед країн єврозони після Греції і вищий, ніж верхня межа ЄС на 60 відсотків. Італійський парламент голосуватиме за проект бюджету в жовтні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: