Лукашенко: хороший ремінь корисний для дитини, мій Вітя часто "отримував"

Субота, 6 жовтня 2018, 17:47

Президент Білорусі Александр Лукашенко жорстко розкритикував законопроект про протидію домашньому насильству, заявивши, що "хороший ремінь іноді корисний для дитини".

Про це Лукашенко сказав у спілкуванні з журналістами, повідомляє його прес-служба.

"Всі ці дурниці взяті перш за все з Заходу. Ви можете не хвилюватись, і народ хай не хвилюється - ми будемо виходити виключно з власних інтересів, наших білоруських, слов'янських традицій, і нашого життєвого досвіду", - сказав Лукашенко.

"Десь хтось бовкнув - про протидію насильству в сім'ї. Це зараз модне формулювання на Заході. У них скоро сімей не буде: мужик на мужику одружується або заміж виходить. Дітей немає кому народжувати. А ми у них запозичуємо якісь норми поведінки в сім'ї", - додав білоруський президент.

Лукашенко зізнався, що не є прихильником того, аби карати дітей. Але іноді, за його словами, цього не уникнути.

"Треба виходити з тієї ситуації, яка у нас складається. Хороший ремінь іноді теж корисний для дитини. Не для всіх, звичайно", - пояснив білоруський президент, додавши, що його старший син Віктор "часто від нього отримував".

"Середній, Діма, вже бачив, як Віті діставалось, і рівненько стояв поруч. Молодшого, йому п'ятнадцятий рік, я взагалі ніколи не карав: він цього не заслуговував", - поділився Лукашенко досвідом своєї сім’ї.

Законопроект про протидію домашньому насильству розробляло Міністерство внутрішніх справ. Лукашенко вважає, що ним повинні займатися представники органів влади на місцях, громадські організації і Адміністрація президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.