Агентство ЄС оцінює, що робити зі справою, яку розслідувала вбита у Болгарії журналістка

Понеділок, 8 жовтня 2018, 15:16

Управління ЄС із питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) минулого місяця почало розглядати звинувачення у зловживанні коштами ЄС у Болгарії  – цю ж тему розслідувала жорстоко убита цими вихідними журналістка Вікторія Марінова.

Про це пише Politico.

У суботу Вікторію Марінову згвалтували та вбили в північному болгарському місті Русе. Її останній телевізійний матеріал містив інформацію про роботу журналістів-розслідувачів, які вивчали ймовірну масштабну корупцію із коштами ЄС із залученням групи компаній. Маринова планувала робочу поїздку, аби дізнатися більше про ці звинувачення.

У середині вересня двох журналістів, які працювали над розслідуванням, ненадовго затримувала місцева поліція.

"OLAF відомо про підозри щодо можливого зловживання коштів ЄС у Болгарії, які останніми тижнями висвітлювали журналісти", - заявив прес-секретар агентства у коментарі виданню.

"Як завжди, якщо OLAF встановить інформацію про потенційний розслідувальний інтерес, який може бути пов'язаний з шахрайством або порушеннями, пов'язаними з фондами ЄС, агентство оцінить цю інформацію відповідно до своїх процедур", - сказав спікер, додавши, що агентство оцінює, чи є ця інформація у його компетенії та чи є достатні докази.

"Тільки після такої початкової оцінки, яка зараз триває, OLAF вирішує, чи відкрити розслідування", - додав прес-секретар.

В ЄС у відповідь на вбивство журналістки заявили, що болгарська влада повинна негайно притягнути до відповідальності вбивць журналістки Вікторії Марінової.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.