Путін прийняв запрошення відвідати Італію

Четвер, 1 листопада 2018, 13:48

Президент Росії Владімір Путін прийняв запрошення відвідати Італію, яку вважають однією з європейських країн, що найчастіше вимагають відлиги у відносинах з Москвою та скасування санкцій ЄС.

Про це пише Reuters.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте, який очолює уряд ультраправих популістів, відвідав Москву минулого місяця та запросив Путіна відвідати Рим якомога швидше. Кремль заявив у четвер, що дипломати працюють над організацією візиту.

Росія прагне розвивати зв'язки з Італією у зв'язку з надією на припинення санкцій ЄС.

Конте повідомив Путіну минулого місяця, що санкції "повинні бути подолані якнайшвидше", і сказав, що Рим хоче переконати інші країни ЄС відмовитися від них.

Італійські фірми, яких у Росії близько 500, вже давно скаржаться на те, що санкції завдають шкоди їхньому бізнесу, і лобіюють Рим, щоб їх зняти.

На черговому саміті ЄС, який відбудеться 13 грудня, лідери, як очікується, голосуватимуть за продовження економічних санкцій проти РФ ще на шість місяців. Італія може запропонувати відновити фінансування малого бізнесу РФ з боку європейських інституцій як умову підтримки продовження санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.