У Німеччині розкрили глобальну схему відмивання коштів

Вівторок, 13 листопада 2018, 09:45

Правоохоронці розкрили масштабну схему, у якій група осіб, відмиваючи кошти з продажу кокаїну, організувала нелегальне перевезення елітарних годинників, коштовностей та автомобілів преміум-класу на десятки мільйонів євро між Європою, Західною Африкою та Близьким Сходом.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У вівторок, 13 листопада, у Парижі починається судовий процес над членами цієї організованої групи. Журналісти-розслідувачі німецьких NDR, WDR та Süddeutsche Zeitung отримали доступ до матеріалів слідства.

Загалом перед судом постануть 14 осіб, більшість з них - громадяни Лівану чи ліванського походження. Справу охрестили "Кедр" - за деревом, яке зображене на ліванському прапорі. Саме з Лівану, на думку правоохоронців, і здійснювалось керуваня групою. На піку активності, вірогідно, відмивалися до мільйона євро щотижня, зокрема у Німеччині.

Як повідомляють німецькі журналісти, слідство у лютому 2015 року розпочало Управління боротьби з наркотиками США, яке перехопило телефонні розмови щодо переміщення коштів від торгівлі опіатами.

Розслідування продовжилося у Франції, у результаті чого вдалось виявити глобальну мережу відмивання коштів у Західній Європі з відділеннями на Близькому Сході, в Африці та Південній Америці.

У січні 2016 року під час масштабної операції були проведені обшуки помешкань у шести країнах, заарештовані підозрювані, у яких вилучено більше 800 тисяч євро готівки. Чотирьох осіб затримали в Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.