"Північний потік-2": українські нардепи підтримали звернення євродепутатів до Меркель

П'ятниця, 9 листопада 2018, 15:07

Українські депутати підтримали європарламентарів у зверненні до канцлера Німеччини Ангели Меркель із закликом переглянути політику німецького уряду щодо підтримки будівництва "Північного потоку-2".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова парламентського комітету у закордонних справах Ганна Гопко.

"Проект трубопроводу, що посилює монопольне становище "Газпрому" на європейському газовому ринку, загрожує перспективам українського транзиту та ширшій системі безпеки, має бути зупинено", - зазначила українська законодавиця.

Гопко оприлюднила відкритий лист українських депутатів до Меркель, під яким підписалися два десятки українських парламентаріїв.

Як повідомлялося, частина членів Європарламенту закликає канцлерку Німеччини Ангелу Меркель змінити політику стосовно німецько-російського газопроводу "Північний потік-2".

У листі, підписаному 69 європарламентарями і ще приблизно 20 політиками з держав-членів Євросоюзу, йдеться, що, розвиваючи цей проект, уряд Німеччини розколює членів ЄС.

У зверненні політики наголошують, що довіряючи до 80% поставок газу російському концерну "Газпром", Німеччина посилить свою енергетичну залежність, і це буде мати серйозні наслідки для енергетичної безпеки ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.