Саудівська Аравія хоче смертної кари для винних в убивстві журналіста

Четвер, 15 листопада 2018, 13:01

Прокурор Саудівської Аравії вимагає смертної кари для п'яти громадян Саудівської Аравії, яким, за даними обвинувачення, було наказано убити журналіста Джамаля Хашоггі в консульстві Стамбула минулого місяця.

Про це пише Al-Arabiya з посиланням на представника саудівської прокуратури.

Обвинувачення заявило, що реалізація плану з убивства Хашоггі почалася 29 вересня. Хтось вимкнув камери спостереження в посольстві незадовго перед убивством.

Представник прокуратури додав, що Саудівська Аравія попросила Туреччину надати королівству докази і записи голосів у справі, і вони все ще чекають, поки Туреччина виконає їхнє прохання.

"Команду було сформовано, щоб повернути тіло Хашоггі за наказом колишнього заступника розвідки", - повідомив речник прокуратури.

Він додав, що у плануванні убивства брав участь також колишній радник королівського родини. Він додав, що керівником команди, яка повинна була повернути Хашоггі до Саудівської Аравії, була людина, яка потім наказала убити його.

Звинувачення також заявило, що тіло Хашоггі було розчленоване після того, як його убили, а тіло вивезли з консульства. П'ятеро обвинувачених є тими, хто вивіз тіло за межі консульства. Ще один обвинувачений передав розчленоване тіло місцевому співучаснику.

Саудівська Аравія затримала всього 18 осіб за підозрою у смерті Хашоггі. Чотирьох високопосадовців саудівської розвідки та радника принца звільнили з посад.

Саудівська Аравія намагається відмежувати принца Мохаммеда бін Салмана від вбивства. Турецькі ЗМІ та чиновники вважають, що до смерті Хашоггі причетні особи із наближеного до принца оточення.

Читайте детальніше: "Гроші проти моралі: чому згасає скандал з убивством у саудівському консульстві в Стамбулі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: