Саудівська Аравія надіслала слідчих "замести сліди" убивства журналіста - ЗМІ

Понеділок, 5 листопада 2018, 13:41

Члени команди, яку Саудівська Аравія скерувала на допомогу турецькій стороні для розслідування смерті журналіста Джамаля Хашоггі, працювали насправді на знищення доказів його умисного вбивства.

Про це у понеділок заявив високопоставлений турецький чиновник, пише Associated Press.

Чиновник підтвердив інформацію турецької газети Sabah про те, що двоє експертів із команди саудівських слідчих у складі 11 членів, які прибули до Туреччини через дев'ять днів після вбивства Хашоггі для спільного турецько-саудівського розслідування, були запідозрені в заплутуванні доказів.

Туреччина вважає, що двоє членів команди приїхали у Стамбул з єдиною метою - приховати докази, перш ніж турецькій поліції дозволили обшукати саудівське консульство, де Хашоггі убили 2 жовтня.

Чиновник сказав: той факт, що було відправлено команду із знищення доказів свідчить про те, що найвищі саудівські посадовці знали про вбивство Хашоггі. Чиновник говорив на умовах анонімності відповідно до урядових правил.

Нагадаємо, офіс генпрокурора Стамбула 31 жовтня повідомив, що журналіста Джамаля Хашоггі задушили невдовзі після того як він зайшов у будівлю консульства Саудівської Аравії.

Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті і повідомила, що його вбивство було умисним.

Читайте детальніше: "Гроші проти моралі: чому згасає скандал з убивством у саудівському консульстві в Стамбулі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: