Guardian прогнозує, що парламент Британії відхилить угоду про Brexit

П'ятниця, 16 листопада 2018, 11:18

Коли угода про вихід Великої Британії з ЄС надійде на розгляд британського парламенту, з великою вірогідністю вона не знайде підтримки депутатів.

Такий прогноз зробило британське видання The Guardian.

Для схвалення угода повинна отримати підтримку більшості – щонайменше 325 голосів.

За прогнозом видання та за умов, що ніхто з депутатів не утримається, за документ проголосують всього 224 депутати, проти – 415.

Серед тих, хто проголосує проти – депутати-консерватори, які не підтримують варіант угоди Терези Мей, а також ті, що вимагають проведення другого Brexit-референдуму, лейбористи на чолі з лідером Джеремі Корбіном, північноірландська Демократична юніоністська партія, Ліберальні демократи, Шотландська національна партія, Зелені та уельська партія "Плайд Кемрі".

Якщо парламент Британії відхилить угоду, це призведе до виходу Сполученого Королівства з ЄС без домовленостей з Брюсселем.

В середу після п’ятигодинного закритого засідання кабінет міністрів Великої Британії дав згоду на затвердження угоди про Brexit, узгодженої з Брюсселем у вівторок на технічному рівні. Мей визнала, що угода містить окремі пункти, які можуть викликати дискусію у британському суспільстві. Зокрема - питання Північної Ірландії.

Незгоду з угодою висловили кілька членів уряду Мей, і вже наступного дня подали у відставку міністр з питань Brexit Домінік Рааб, державний секретар британського міністерства у справах Північної Ірландії Шайлеш Вара і міністр праці та пенсій Естер Макві.

Читайте також: "Три дороги для Британії: чому на шляху до Brexit немає виграшної стратегії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.