Бельгія відправить 100 одиниць бойової техніки для батальйону НАТО в Естонії

П'ятниця, 16 листопада 2018, 19:21

Бельгія направить до Естонії підрозділ для участі в діяльності дислокованого тут багатонаціонального батальйону НАТО.

Про це повідомляє ERR.ee.

На початку майбутнього року в Естонію прибуде бельгійський підрозділ в складі 200 військовослужбовців. Бельгійці пробудуть в Естонії 5 місяців, а потім передадуть свій пост французам.

Бельгійський підрозділ озброєний бойовими машинами піхоти, протитанковими ракетами SPIKE і 120-мм мінометами. Крім того, він має в своєму розпорядженні групу саперів і бойової підтримки.

Підрозділ планується оснастити, в цілому, приблизно 100 одиницями бойової техніки, в тому числі 35 БМП і 65 машинами підтримки.

У розташованому в Тапа союзницькому батальйоні бельгійському підрозділу передадуть свої завдання данці; перші бельгійські військовослужбовці прибудуть до Естонії в грудні. Навесні бельгійці візьмуть участь в великих навчаннях "Весняний шторм".

За словами міністра оборони Естонії Юрі Луйка, рішення бельгійського уряду відправити свої підрозділи в Естонію показує, що невеликі держави також можуть робити рівний внесок у безпеку, яка забезпечується військами НАТО.

"Будучи невеликими державами, ми краще розуміємо свою заклопотаність безпекою, оскільки наша загальна безпека залежить від діяльності НАТО в цілому", - додав Луйк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.