Спроба вибуху в Парижі: ЄС підтримав санкції проти Ірану

Понеділок, 19 листопада 2018, 17:45

Міністри закордонних справ Європейського Союзу в понеділок схвалили рішення французького уряду накласти санкції на іранських громадян, обвинувачених у підготовці вибуху у Франції, що, ймовірно, дозволить вжити заходів на рівні блоку.

Про це заявили заявили троє співрозмовників у дипломатичних колах, пише Reuters.

Міністри заявили, що зараз можна буде розпочати технічну роботу щодо заморожування активів двох іранців та іранської розвідки за невдалу спробу організувати вибух бомби під час конференції поблизу Парижа, організованої іранською опозиційною групою у екзилі.

Копенгаген, який в жовтні заявив, що підозрює розвідку Ірану у спробі здійснити політичне вбивство в Данії, також наполягав на підтримці подібних санкцій з боку всього ЄС після завершення розслідування, передали дипломати.

Прагнучи збалансувати свою політику щодо Ірану, міністри також обговорили питання про створення спеціального механізму для торгівлі з Іраном, який діяв би не за законодавством ЄС, а за національним.

Вони вважають, що ця формула може захистити окремі країни-члени від наслідків санкцій США на торгівлю з Іраном, які були відновлені після виходу Вашингтона з ядерної угоди з Тегераном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: