Німецькі прокурори відкрили справу проти лідерки ультраправих

Середа, 21 листопада 2018, 15:32

Німецькі прокурори розпочали розслідування стосовно співголови ультраправої "Альтернативи для Німеччини" (AfD) Аліси Вейдель за підозрою у порушенні правил щодо пожертвувань партії.

Про це заявив речник прокуратури в місті Констанці, пише Reuters.

Вейдель звинуватили в отриманні завідома незаконної пожертви на суму близько 130 тис. євро від швейцарської фармацевтичної фірми між липнем і вереснем минулого року.

Згідно з німецькими законами, приховування джерела отриманих політичною партією коштів загрожує позбавленням волі строком до трьох років.

Крім того, закон забороняє фінансування німецьких політичних партій громадянами і організаціями країн, які не є членами ЄС. Швейцарія не є членом блоку з 28 країн.

Враховуючи те, що Вейдель має депутатський імунітет, прокурорам довелося спершу сповістити її і голову нижньої палати Бундестагу перед початком розслідування.

"Прокуратура в Констанці продовжила розслідування, спираючись на початкову підозру про порушення партійного права Алісою Вейдель", - сказали в прокуратурі.

Вейдель у своїй промові в парламенті визнала, що її партія "зробила помилки у поводженні з пожертвуваннями на виборах", і сказала, що всі кошти були повернуті швейцарській фірмі.

Деякі інші члени AfD у Констанці також під слідством. AfD посіла третє місце на загальнонаціональних виборах минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.