Brexit: Британія розраховує на угоду про вихід з ЄС 25 листопада

Четвер, 22 листопада 2018, 09:34

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей має намір у неділю підписати угоду з країнами ЄС щодо виходу з блоку, але в суботу повернеться до Брюсселя для узгодження останніх деталей.

Про це повідомляє ВВС.

У середу Мей провела у Брюсселі переговори з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером і заявила про значний прогрес.

"Ми досягли подальшого прогресу, і в результаті ми надали достатню інформацію нашим переговірникам, я сподіваюсь, що вони вирішать інші питання, і ця робота розпочнеться негайно", - сказала Мей.

"Я планую повернутися у суботу для подальших зустрічей у суботу, щоб обговорити, як ми можемо прийти до завершення цього процесу в інтересах всіх наших людей", - додала вона.

У неділю, 25 листопада, запланований позачерговий саміт ЄС, на якому мають підписати проект угоди і політичну декларацію щодо майбутніх зв’язків між Лондоном і Брюсселем.

Коли декларація була вперше опублікована минулої середи, документ містив всього7 сторінок і з того часу був розширений до 20 сторінок.

Мей заявила, що її цілі включають зону вільної торгівлі для товарів з нульовим тарифом на британську продукцію, припинення членства в Спільній сільськогосподарській політиці та політиці спільного рибальства та "амбітні заходи щодо торгівлі послугами".

Однак досі залишаються кілька невирішених питань. Іспанія заявила, що не погодиться на угоду Brexit, якщо не буде внесено жодних змін до формулювання над Гібралтар.

Французькі, голландські та датські уряди стурбовані тим, який обсяг доступу їх риболовецькі флоти матимуть до британських вод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: