Прем’єр Косова пояснив арешти сербів і закликав до спокою

П'ятниця, 23 листопада 2018, 11:33

Прем'єр-міністр Косова Рамуш Харадінай закликав зберігати спокій та зазначив, що операція косовської поліції на Півночі Косовської Митровиці не має політичного харакетру.

"Я запевняю всіх громадян у тому, що держава Косово і її інституції громадського порядку ніколи не будуть спрямовані проти якоїсь етнічної групи чи політичного угруповання", - написав Харадінай на своїй сторінці в Facebook.

У п’ятницю вранці сили спеціального призначення Косова ROSU заарештували у Косовській Митровиці чотирьох сербів. У місті звучали сирени, очевидці кажуть, що чули постріли. Дії правоохоронців викликали невеликі акції протесту.

У поліції Косова повідомили, що арешти відбулись у зв'язку з розслідуванням убивства сербського опозиційного політика Олівера Івановича, яке сталось кілька місяців тому. Цю інформацію підтвердив і прем’єр Косова.

"Операція пов’язана із затриманням кількох підозрюваних у вбивстві політика Олівера Івановича. Ці поліцейські дії повністю відповідали закону відповідно до наказу спеціального прокурора і жодним чином не пов'язані з будь-яким політичним розвитком", - переконує прем’єр.

"Я закликаю громадян, політичні структури, мерів, особливо тих, хто живе на півночі, сприяти підтриманню та розвитку загального миру на службі миру та стабільності", - зазначив Харадінай.

Президент Сербії Александар Вучич зібрав термінову зустріч за участі керівництва армії та поліції через події в Косово.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: