У Польщі опозиція ініціює вотум недовіри уряду через корупційний скандал

П'ятниця, 23 листопада 2018, 14:28

У Польщі опозиційна партія "Громадянська платформа" анонсувала вотум недовіри уряду Матеуша Моравецького через корупційний скандал.

Про це заявили лідери "Громадянської платформи" Гжегож Схетина, Славомір Неуманн та Ян Грабєц, повідомляє TVN24.

"На нашу думку, прем’єр Моравецький не має жодного морального права керувати урядом. Не лише тому, що брехня стало символом цього уряду. Корупція стала символом цього уряду", - сказав голова фракції "Громадянської платформи" у Сеймі Славомір Неуманн.

При цьому, керівна партія "Право і справедливість" має переважну більшість у Сеймі, і вотум недовіри заздалегідь приречений на провал, як і декілька подібних голосувань у минулому.

"Ми усвідомлюємо, що голосів "Громадянської платформи" і інших опозиційних фракцій не вистачить для відставки прем’єра, але в минулому році ми вимагали відставки прем’єрки Беати Шидло. Голосів нам забракло. Але того самого дня її відправили у відставку" - сказав Неуманн.

Вотум недовіри ініційовано через корупційний скандал в Комісії з фінансового нагляду. До скандалу причетні близькі співробітники голови партії "Право і справедливість" Ярослава Качинського.

Детальніше про це – у статті Пригоди банкіра з диктофоном: Польщу накрив корупційний скандал.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.