Для протидії РФ важливі не тільки заяви друзів, а послідовність дій – Клімкін

Понеділок, 26 листопада 2018, 00:04

Україна очікує від своїх друзів та міжнародних організацій не просто заяв, а чіткої послідовності дій для протидії російській агресії.

Про це після засідання Воєнного кабінету у неділю ввечері заявив глава МЗС Павло Клімкін.

"Після серії безпрецедентних провокацій РФ здійснила черговий акт агресії проти України. Наразі маємо агресію на території України, а також війну з Росією у нейтральних водах... Цей акт агресії, а саме так він має кваліфікуватися за всіма принципами міжнародного права, призвів до поранень наших вояків", - заявив міністр.

Він зазначив, що Україна підтримує постійний контакт з всіма друзями і партнерами, інформуючи їх про те, що відбувається.

"Наразі нам важлива не просто скоординована позиція з нашими друзями, не просто заяви, а чітка послідовність дій, що ми будемо робити разом", - сказав міністр.

Він додав, що з цією метою у неділю він спілкувався як "з друзями, так і з керівництвом міжнародних організацій, зокрема, НАТО та ЄС".

"Найближчим часом президент Петро Порошенко матиме розмову з керівництвом міжнародних організацій, щоб побудувати чітку коаліцію для протидії російським актам агресії", - повідомив Клімкін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.