Могеріні дуже серйозно сприйняла загострення на Азові - речниця ЄС із закордонних справ

Понеділок, 26 листопада 2018, 13:45

Обстріли і захоплення Росією українських суден і військових у Азовському морі є неприйнятними.

Про це заявила речниця ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Майя Косьянчич на щоденному брифінгу в Брюсселі.

Косьянчич запитали про причину відсутності реакції на ескалацію на Азові з боку топ-посадовців ЄС, зокрема верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріки Могеріні. Речниця у відповідь нагадала про опубліковану напередодні заяву, в якій Європейський союз закликає Росію відновити свободу руху в Керченській протоці і не загострювати ситуацію в Азовському морі.

Вона підкреслила: "Ми очікуємо, що Росія негайно звільнить українські судна, їхні екіпажі, і забезпечить їм медичну допомогу".

"Високий представник Федеріка Могеріні особисто дуже серйозно сприйняла це. Я наполягаю, що це один з головних пріоритетів для нас", - додала вона, нагадавши, що загострення ситуації в Азовському морі обговорюється вже кілька тижнів, і що Могеріні уже висловлювала свою позицію з цього приводу.

25 листопада військово-морські сили ЗС України повідомили, що в районі Керченської протоки в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України. В результаті, за даними ВМС, росіяни захопили три кораблі й поранили 6 українських військовослужбовців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: