Латвія: переговори про формування уряду провалилися

Середа, 14 листопада 2018, 18:30

Лідер Нової консервативної партії Латвії Яніс Борданс відмовився від своєї спроби сформувати уряд після того, як три потенційні коаліційні партнери вийшли з переговорів.

Про це пише Reuters.

Президент Латвії Раймонд Вейоніс минулого тижня висунув Борданса в прем'єр-міністри і дав йому термін подання 21 листопада, щоб сформувати уряд після жовтневих виборів, які принесли фрагментований парламент з семи партій.

"Я сказав президенту, що уряд, який я мав намір створити, зараз неможливий", - сказав Борданс після зустрічі з президентом.

Борданс веде переговори з популістськими партіями KPV, "Для розвитку/За!", "Національне об’єднання", "Нова єдність". Усі, крім KPV, вийшли з дискусії.

Три партії заявили, що вони залишили переговори через брак взаємної довіри.

Борданс обіцяв створити уряд, який буде боротися з корупцією. Латвія бореться за відновлення своєї репутації після серії корупційних скандалів та викриттів відмивань грошей.

Нагадаємо, до 13-го Сейму Латвії пройшли 7 політичних сил. Проросійська соціал-демократична партія "Злагода" (Saskaņa) перемогла, отримавши майже 20% голосів.

На другому місці - популістична партія KPV ("Кому належить держава"), яка отримала підтримку 14,1% виборців. Далі йдуть Нова консервативна партія з 13,6%, партія "Для розвитку/За!" (12%), "Національне об’єднання" (11%).

Детальніше про результати виборів читайте у статті: "Ніхто не любить переможця: як провалився російський реванш на виборах у Латвії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.