Посол України закликав Європу ввести ембарго на імпорт нафти і газу з Росії

Середа, 28 листопада 2018, 10:57

Посол України у Німеччині Андрій Мельник закликав Захід зупинити агресивний курс Росії новими жорсткими санкціями, серед яких – повна зупинка імпорту російських газу та нафти.

Із такою заявою дипломат виступив у інтерв'ю німецькій радіостанції Deutschland Funk.

"Захід і Німеччина мають дуже багато можливостей. Ми вважаємо, що настав час здійняти у повітря дуже болючу санкційну булаву. Каральні заходи, яких ми очікуємо сьогодні, вимагають повної заборони на імпорт природного газу та нафти з Росії", - заявив посол.

Крім того, наголосив дипломат, слід заморозити проект газопроводу "Північний потік-2".

"Зрештою, ми всі знаємо, що війна, яку Росія веде проти нас і Сирії, переважними чином фінансується саме з цих коштів. Якщо зараз ввести це в гру, це призведе до зміни гри і справді змусить Путіна зрозуміти, що не можна продовжувати діяти так жорстоко і по-хуліганськи на світовій арені", - сказав Мельник.

"Це може бути складно, але ми вважаємо, що Федеративна Республіка повинна вести жорстку гру. Ця агресивна поведінка може бути зупинена лише за допомогою цих заходів", - додав дипломат.

Зауважимо, Росія є головним постачальником природного газу до Європи. Частка російського газу на європейському ринку становить близько 35%. У тому числі весь газ, який отримує Україна, є російським, попри те, що приходить до нас реверсом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: