Суд ЄС відхилив апеляцію Ле Пен щодо повернення коштів Європарламенту

Середа, 28 листопада 2018, 14:51

Європейський суд загальної юрисдикції підтримав рішення Євросоюзу змусити лідерку французьких ультраправих Марін Ле Пен повернути кошти, виділені з фондів ЄС, через їх нецільове використання.

Про це повідомляє Reuters.

Ле Пен, яка була депутатом Європейського парламенту з 2009 по 2017 роки, найняла охоронця на тримісячний контракт в якості місцевого помічника наприкінці 2011 року з щомісячною заробітною платою понад 9 тис. євро.

Агентство ЄС з питань боротьби з шахрайством (OLAF) розпочало розслідування виплат та зробило висновок, що Європарламент повинен стягнути ці гроші. Генеральний секретар парламенту заявив, що протягом періоду було неправомірно сплачено суму 41 554 євро і ці грошу потрібно повернути.

Ле Пен оскаржила це рішення в суді загальної юрисдикції. Вона заявила про фактичні помилки у розслідуванні, зловживання владою, дискримінацію та відсутність незалежності у слідчих OLAF. Суд відхилив її аргументи, заявивши, що їм бракує доказів або правової бази.

Раніше суд також підтримав рішення парламенту про відшкодування 300 тис. євро, пов'язаних з іншою особою, найнятою Ле Пен в якості особистого помічника.

Вона все ще може оскаржити рішення в Європейському суді справедливості, вищому суді ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.