Ле Пен відмежувалася від європейського руху екс-стратега Трампа

Понеділок, 8 жовтня 2018, 16:58

Лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен дистанціювалася від руху колишнього головного стратега Дональда Трампа Стіва Беннона, заявивши, що "лише європейці врятують континент".

Ле Пен заявила у понеділок, що вона хотіла би прояснити "чимало здогадок" щодо намірів Беннона створити організацію "Рух", яка мала би привести до успіху ультраправі партії Європи, повідомляє Associated Press.

Ле Пен сказала, що Беннон не європеєць, а американець, який хоче створити відповідний аналітичний центр.

"Але ми, і тільки ми єдині визначаємо політичну силу, яка народиться з європейських виборів, тому що ми прив'язані до нашої свободи, прив'язані до нашого суверенітету, і ми разом, представники різних народів Європи, є тими, хто сформує політичні сили для збереження Європи", - сказала Ле Пен.

Нагадаємо, Беннон заявив, що планує створення правопопулістської "супергрупи" в Європейському парламенті, депутати якої складуть третину від усього складу переобраного органу наступної весни.

Він оголосив, що створює організацію "Рух" у Брюселі, намагаючись конкурувати з ліберальними фондами "Відкрите суспільство" Джорджа Сороса.

"Рух" має намір забезпечити виборчу та комунікаційну підтримку популістським рухам по всій Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.