Порошенко: Путін хоче приєднати ще частину України

Четвер, 29 листопада 2018, 09:40

Події 25 листопада у Азовсько-Керченській акваторії показують агресивні наміри президента Росії Владіміра Путіна приєднати ще частину української території.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю німецькій газеті Bild.

"Наш флот дотримується міжнародного права. У нас є всі докази на столі, всі бачать, що це російські солдати напали на наш флот. Ми повинні були реагувати після цього акту агресії, і тому я ухвалив військовий стан в деяких регіонах, тому що ми повинні захищати нашу країну. Це як у 2014 році: Путін хоче приєднати ще одну частину України, він поводиться так само, як і тоді", - розповів Порошенко.

Президент України зазначив, що очільник Кремля бачить себе імператором, а Україну - колонією. Але Порошенко переконує: з тих пір, як він прийшов до влади, "Україна вже не є колонією".

"Він (Путін. - Ред.) ненавидить думку про те, що Україна хоче стати частиною ЄС та частиною НАТО. Отже, існує така оновлена ​​російська агресія, де ми маємо ознаки того, що Путін також міг би спланувати новий наземний напад. Ці супутникові зображення були передані всім нашим партнерам", - додав Порошенко.

За словами Порошенка, Україна також попросила, аби країни НАТО направили кілька суден у Чорне море для забезпечення глобальної безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.