У ЄС обурені припиненням розслідування щодо зятя Орбана

відео
Четвер, 8 листопада 2018, 10:31

Рішення поліції Угорщини припинити розслідування корупційної справи cтосовно зятя прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана посилює сумніви щодо незалежності угорських правоохоронних органів.

Про це заявила у своєму Twitter голова комітету з бюджетного контролю у Європарламенті Інгеборг Ґрессле.

Вона назвала рішення угорських правоохоронців "несподіваним", закликавши "створити інструменти для захисту фінансових інтересів Євросоюзу". 

Європейське управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) у січні цього року виявило "серйозні невідповідності" та "конфлікт інтересів" у проекті, за яким на кошти ЄС мали оновити вуличне освітлення в угорських містах та селах.

За даними OLAF, компанія, що опікувалась проектом, половина якої належить зятеві прем’єра Орбана Іштвану Тіборцу, з 2011 до 2015 року привласнила мільйони євро субсидій ЄС. На підставі цих даних в Угорщині розпочалося розслідування.

Проте 6 листопада речник поліції Крістоф Галь заявив, що розслідування припинено за відсутністю складу злочину. Ґрессле переконана: звіт OLAF містить "однозначні докази" наявності складу злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: