США розширили санкції проти РФ за анексію Криму і агресію на Донбасі

П'ятниця, 9 листопада 2018, 08:06

Влада США розширила санкційний список проти Росії за анексію Криму і агресію на сході України, додавши туди трьох фізичних осіб і дев'ять організацій.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства фінансів США.

У список увійшли заступник "міністра" державної безпеки самопроголошеної "Луганської народної республіки" Олександр Басов, колишній начальник ракетних військ і артилерії РФ Володимир Зарицький і офіцер ФСБ Андрій Сушко, якого США вважають причетним до викрадення в 2017 році кримськотатарського активіста, який зазнав катувань.

Під обмежувальні заходи також потрапили санаторії "Ай-Петрі", "Дюльбер", "Місхор", курорт "Мрія", ТОВ "Південний Проект", АТ "Кримтеплоелектроцентраль", "Гарант-СВ", "Управлінська компанія інфраструктурних проектів" і "міністерство державної" безпеки "ЛНР".

Раніше спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що нові санкції будуть введені проти осіб та організацій, які брали участь у бізнес-проектах на території Криму або порушували права людини на півострові і під час війни на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.