Угорщина: санкційна процедура проти Будапешта розколола ЄС

П'ятниця, 9 листопада 2018, 15:30

Угорський високопосадовець заявив, що санкційна процедура Європейського Союзу, ініційована проти країни через вірогідне порушення нею цінностей ЄС та верховенства права, загострює розбіжності між новими та старішими членами блоку.

Про це у п'ятницю заявив глава адміністрації прем'єр-міністра Віктора Орбана Гергей Гуйяш, повідомляє Associated Press.

У вересні Європейський парламент проголосував за те, щоб продовжити дію статті 7 проти уряду Орбана. Ця процедура може призвести до призупинення права голосу Угорщини під час ухвалення важливих рішень в ЄС.

Для запровадження санкцій необхідна одностайність Європейської ради, тоді як Угорщина та Польща обіцяли ветувати будь-які санкції, які потенційно можуть бути запроваджені проти Будапешта та Варшави.

Гуйяш підтвердив позицію Угорщини, що голосування Європарламенту щодо санкцій було недійсним з точки зору процедури, тому Угорщина оскаржить результати голосування в Європейському суді.

У схваленій Європейським парламентом доповіді, яка закликає почати санкційну процедуру проти Будапешта, засуджувався тиск на незалежні медіа країни, усунення від посад незалежних суддів, унеможливлення роботи неурядових організацій, які надають допомогу мігрантам та біженцям, та ситуація з антисемітизмом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.