США вводять нові санкції проти Росії: у списках - ГРУшники з Солсбері

Четвер, 20 грудня 2018, 07:38

Управління зовнішніх активів Міністерства фінансів США (OFAC) вирішило ввести нові санкції у відповідь на постійне нехтування Росією міжнародних норм.

Про це йдеться у прес-релізі відомства, опублікованому 19 грудня.

OFAC анонсувало нові обмеження стосовно колишнього офіцера Головного розвідувального управління Росії, який діяв в інтересах російського олігарха Олега Дерипаски.

Нові санкції також торкнуться 15 членів ГРУ через їх участь у широкому спектрі злочинної діяльності, в тому числі за спроби втрутитися у вибори в США у 2016 році.

"Казначейство поширить санкції на працівників російської розвідки, задіяних у кібер-операціях, втручанні у вибори 2016 року та широкому колі інших злодіянь" - сказав міністр фінансів США Стівен Мнучин.

Колишнього ГРУшника Віктора Бояркина США внесли в санкційний список через його безпосередню роботу на Дерипаску, також його звинувачують у фінансуванні в Чорногорії однієї з політичних партій перед виборами 2016 року.

Під нові санкції підпадуть низка російських юридичних та фізичних осіб, що пов’язані з проектом "Лахта", зокрема, IRA, ТОВ "Невские новости", ТОВ "Экономика сегодня", ТОВ "Федеральное агентство новостей", USA REALLY.

В документі також згаданий керівник пропагандистського проекту USA REALLY Олександр Малкевич та головбух проекту "Лахта" Олена Хусіянова.

Крім того, у списку окремими пунктами вказані фіцери ГРУ РФ, що були причетні до втручання у виборчі процеси за кордоном, організовували кібератаки на Міжнародне антидопінгове агентство і ОЗХЗ (Організація із заборони хімічної зброї), та були задіяні у хіматаці з використанням отрути "Новічок" у Великій Британії:

Віктор Нетикшо, Борис Антонов, Іван Єрмаков, Олексій Лукашев, Микола Козачек, Артем Малишев, Олександр Осадчук, Олексій Потьомкін, Анатолій Ковальов, Олексій Моренець, Євген Серебряков, Олег Сотніков, Олексій Мінін, Олександр Петров та Руслан Боширов.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.