Авіація коаліції США знищила ватажка ІДІЛ, причетного до страти заручників

Понеділок, 3 грудня 2018, 10:52

У неділю в Сирії сили коаліції під керівництвом США ліквідували ватажка "Ісламської держави", відповідального за вбивство заручників, зокрема американця.

Про це повідомив посланець Вашингтона у коаліції, яка бореться з джихадистським угрупованням, пише Reuters.

"Повітряні сили коаліції провели точкові удари проти низці лідерів ІДІЛ на південному сході Сирії. Серед цілей був Абу аль-Умарайн", - заявив Бретт МакГюрк.

Абу аль-Умарайн несе відповідальність за вбивство кількох в'язнів, зокрема громадянина США Пітера Касіга, працівника медичної допомоги, якого захопили бойовики в Сирії та обезголовили 2014 року, сказав МакГюрк.

"Ісламська держава" втратила майже всю територію в Іраку та Сирії, де вона колись оголосила халіфат, зокрема два головних міста Мосул і Ракка.

Коаліція під керівництвом США підтримує групу курдських та арабських сил, атакуючи останню територію "Ісламської держави" в східній Сирії біля іракського кордону.

У неділю сирійські державні ЗМІ також повідомили, що Сполучені Штати випустили ракети по сирійських урядових позиціях у пустелі у східній Сирії. Сирійська армія минулого місяця заявила, що завершила власну операцію проти ІДІЛ на півдні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.