Війська Асада влаштували нальоти в Сирії, порушуючи російсько-турецьку угоду

П'ятниця, 9 листопада 2018, 15:23

Сирійські урядові сили зіткнулися з повстанцями в провінції Хама в п'ятницю у ході найважчих боїв на північному заході країни за рік.

Про це повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

Армія та союзні сили напали на повстанців біля села Хальфайя уночі, захопивши деякі позиції, повідомляє британська група спостерігачів, наголошуючи: ці дії порушують російсько-турецьку угоду про створення демілітаризованої зони у регіоні. 

Сирійське державне інформаційне агентство SANA заявило, що солдати вбивали повстанців у нальоті в Хамі "у відповідь на їхні обстріли військових позицій важкими кулеметами", передає Reuters.

Принаймні 22 члени угруповання Джайш-аль-Ізза загинули у ході нападів та ще десятки були поранені. Це найбільші втрати бійців на північному заході протягом багатьох місяців.

Спостерігачі заявили, що неясно, чи були вбиті проурядові бійці.

Періодичні обміни обстрілами вибухнули на північному заході Сирії після того, як у вересні відбулася угода між Росією, ключовим союзником Дамаска, та Туреччиною, яка підтримала опозицію.

Угода про створення демілітаризованої зони зупинила наступ армії режиму президента Сирії Башара Асада на регіон Ідліб, контрольований повстанцями, а також на сусідні райони провінцій Хама і Алеппо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.