Голова Сенату Чехії проти нових санкцій щодо РФ через "неясність інтересів" Києва й Москви

Понеділок, 3 грудня 2018, 11:58

Голова Сенату Чехії Ярослав Кубера заявив, що не підтримує посилення санкцій проти Росії у зв'язку з агресією у Керченсько-Азовській акваторії.

Про це пише Radio Praha.

"Я підтримую санкції щодо Росії, оскільки, на жаль, у нас немає іншої можливості заявити про свою незгоду з діями російської сторони", - сказав Кубера. При цьому він не підтримує посилення санкцій "через неясність інтересів, які переслідує кожна зі сторін конфлікту".

"Кубера вказав на негативний вплив пенсійної реформи на популярність Владіміра Путіна і на інтереси Петра Порошенка щодо залучення виборців перед президентськими виборами", - йдеться у повідомленні.

Голова палати представників парламенту Чехії Радек Вондрачек, як і Кубера, вважає, що "головне завдання після подій в Азовському морі - привести обидві сторони за стіл переговорів".

Вондрачек заявив, що не бачить причин скасовувати антиросійські санкції, "оскільки причини, через які вони були введені, продовжують існувати". Він додав, що Єврокомісії слід дати експертну оцінку щодо того, "ефективні чи контрпродуктивні ці санкції".

Нагадаємо, 97 депутатів Європейського парламенту закликали накласти додаткові санкції проти Росії через напад на українські кораблі біля Керченської протоки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.