Генсек НАТО назвав умову продовження діалогу з Росією

Понеділок, 3 грудня 2018, 12:51

НАТО готове до діалогу з Росією лише за умови дотримання неї міжнародних зобов’язань, в тому числі щодо нерозповсюдження нових ракет.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"НАТО всіляко підтримує контроль над озброєнням, щоб всі ми були у більшій безпеці. Ми прагнемо до діалогу з Росією, і ми прагнемо поліпшити відносини. Але, щоб зробити це можливим, Росія повинна повністю дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань", - сказав Столтенберг.

За його словами, на зустрічі глав МЗС країн НАТО 4 грудня буде обговорюватися недотримання Росією Договору про ракети середньої та меншої дальності.

"Росія розробила, виготовила та розгорнула нову ракету. Вона може дістатися до європейських міст. Росія повинна зробити негайні кроки для забезпечення повного дотримання договору", - додав він.

Столтенберг додав, що Сполучені Штати повністю дотримуються договору про РСМД. "У Європі немає нових ракет США, але є нові російські ракети", - сказав генсек.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив про намір вийти з Договору про РСМД з Росією через його недотримання з боку Москви.

Нещодавно президент РФ Владімір Путін заявив, що Москва хоче відновити повномасштабний діалог  зі Сполученими Штатами про ракетний договір.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.