Вже четверо ув’язнених каталонських політиків оголосили безстрокове голодування

Вівторок, 4 грудня 2018, 13:37

Вже четверо каталонських політиків, які перебувають у в’язниці в очікуванні суду за участь у референдумі про незалежність, оголосили безстрокове голодування.

Про це повідомляє іспанське видання El Pais.

1 грудня про це рішення оголосили колишній керівник впливового руху ANC Жорді Санчес та колишній міністр каталонського уряду Жорді Туруль.

У понеділок, 3 грудня, до них приєдналися колишні міністри внутрішніх справ та сталого розвитку Жоакім Форн та Жозеп Руль.

Ув'язнені політики звинувачують іспанське правосуддя у несправедливому ставленні до них.

"Це крайній захід протесту. Наше рішення легітимізується несправедливістю, від якої ми страждаємо, зловживанням нашими фундаментальними правами і судовим свавіллям", - пояснили каталонські діячі.

Прихильники незалежності Каталонії стверджують, що Конституційний суд систематично блокував усі їхні спроби звернутися до Європейського суду з прав людини. Усі вісім їхніх конституційних скарг були взяті до розгляду іспанським судом, але рішення щодо них немає. Таким чином, політики не можуть передати свої справи до Страсбурга.

Прокурор Іспанії вимагає засудити на тривалі тюремні терміни (від 7 до 25 років) дев'ятьох колишніх високопоставлених чиновників Каталонії, які брали участь в організації референдуму про незалежність автономії.

Дев'ять політиків перебувають у в'язниці в очікуванні суду. Їх звинувачують в організації повстання, незаконному привласненні державних коштів та непокорі. Розгляд, як очікується, почнеться в січні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.