Україна розраховує на Словаччину під час її головування в ОБСЄ

Вівторок, 4 грудня 2018, 14:38

Уряд України сподівається, що Словаччина під час головування в ОБСЄ наступного року приділятиме значну увагу питанню агресії Росії проти України.

Про це у вівторок у Загребі після зустрічі з прем’єр-міністром Словаччини Петером Пеллегріні заявила журналістам віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє "Європейська правда".

"Уряд Словаччини повністю підтримує територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України. Ми дуже розраховуємо на пріоритети словацького уряду під час головування Словаччини в ОБСЄ наступного року, щоб для мирного вирішення конфлікту, який у нас відбувається, було докладено усіх зусиль", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, вона проінформувала словацького прем’єр-міністра про останню агресію РФ на морі та висловила стурбованість щодо долі українських кораблів та моряків.

"Наші військовослужбовці були захоплені та утримуються в Російській Федерації. Їм також не надано статус військовополонених, як це повинно бути, натомість вони ув’язнені в Росії на підставі російського кримінального законодавства. Ми сподіваємось, що ви допоможете повернути нам наших людей", - звернулась віце-прем'єр до Пеллегріні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.