Протести у Франції: Макрон закликав взяти жорсткий курс проти "жовтих жилетів"

Середа, 21 листопада 2018, 19:13

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що французький уряд повинен зайняти жорстку позицію щодо "жовтих жилетів" - руху, який протестує проти підвищення цін на пальне у країні.

Про це пише RFI.

Макрон закликав протестуючих поважати закон. На сьогоднішній день президент мало висловлювався про "жовтих жилетів", які в суботу зупинили велику частину Франції, оскільки 300 тисяч людей у люмінесцентних жилетах блокували дороги, протестуючи проти підвищення акцизів на пальне. Макрон і його уряд намагаються домовитися з рухом, у якого немає лідера, тож комунікація відбувається через соцмережі, йдеться у повідомленні.

За чотири дні масштабних протестів "жовтих жилетів" проти підвищення цін на паливо у Франції двоє людей загинули і 552 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Попри протести президент Франції Еммануель Макрон наполягає на підвищенні акцизів на пальне. Він заявив, що намагається "змінити звички", відучуючи французів від викопного палива, а цей процес "ніколи не буває простим".

Податки на дизельне пальне зросли на 7 євроцентів, і уряд планує їх ще збільшити в найближчі роки. Податок на бензин збільшили на 4 євроценти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: