Клімкін відповів на заяву Орбана про "проукраїнську Угорщину" та чекає на засудження агресії РФ

Субота, 1 грудня 2018, 10:40

Глава МЗС України Павло Клімкін розраховує на засудження з боку Угорщини нападу Росії на українські кораблі поблизу Керченської протоки.

Про це він написав на своїй сторінці  у Facebook.

"Минулої неділі Україну і світ сколихнули події в Чорному морі. Це перший збройний напад, який армія РФ здійснила, не приховуючись, під своїм прапором. Сподіваюся, в Угорщині розуміють, що це загроза не тільки Україні", - написав Клімкін.

Він також висловив сподівання, що Угорщина також активно підтримуватиме допомогу ЄС та НАТО Україні.

"До речі, це найкращий спосіб захистити від російської загрози й наших українських угорців. Коли міркував над цим текстом, як раз з'явилась заява Віктора Орбана щодо підтримки України. Мабуть, угорський прем'єр-міністр мене підсвідомо почув:) Зі свого боку, можу впевнено заявити про проугорськість України!", - додав міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан напередодні заявив, що Угорщина підтримує Україну в конфлікті з Росією, незважаючи на те, що "український уряд має антиугорські позиції".

Нагадаємо, МЗС Угорщини 28 листопада оприлюднило заяву щодо нападу на українські кораблі в Азовському морі, але уникнуло згадки про агресію Росії.

Будапешт не закликає звільнити українських моряків та не згадує про агресивні дії російської сторони 25 листопада у Азово-Керченській акваторії.

Більше ніж за добу після початку відкритої російської агресії проти України офіційний Будапешт зробив заяву, в якій також не було засудження агресора.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.