Німеччина і Китай уклали пакт про відкриття фінансових ринків

П'ятниця, 18 січня 2019, 11:07

Німеччина та Китай у п'ятницю підписали угоди про посилення координації на банківському, фінансовому та ринку капіталу, пообіцявши згодом відкрити ринки і поглибити співпрацю з метою розширення економічних зв'язків.

Про це пише Reuters.

Угоди були досягнуті після дводенного візиту до Пекіна міністра фінансів Німеччини Олафа Шольца.

Обидві сторони підтвердили, що "вони зміцнять координацію макроекономічної політики та прагматичну співпрацю у фіскальній та фінансовій сферах і розширять стратегічне співробітництво", - йдеться в спільній заяві після переговорів.

Важливими є рівні умови для доступу банків та страхових компаній до ринків, додав Шольц.

Дві країни також обіцяють підтримувати зусилля, спрямовані на пошук напрямків співпраці між ініціативою Китаю "Один пояс, один шлях" і стратегією ЄС щодо сполучення Європи та Азії, а також планування європейської інфраструктури.

Торгівля між двома країнами погіршилася на тлі невизначеності, викликаної торговельною війною США з Китаєм. Німеччина сподівається стати новим центром Європи для фінансових продуктів, деномінованих у юані, коли Європейський Союз покине Велика Британія. Канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала саміт ЄС-Китай під час головування Німеччини в раді ЄС у 2020 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.