Баварський прем'єр став новим лідером ХСС

Субота, 19 січня 2019, 14:09

Прем'єр-міністр федеральної землі Баварія Маркус Зедер обраний головою Християнсько-соціального союзу (ХСС).

Про це пише Der Tagesspiegel.

Кандидатуру 52-річного Зедера підтримали на з'їзді партії в Мюнхені 87,4% голосами. Посаду залишить Горст Зеєгофер, який є міністром внутрішніх справ Німеччини.

Зеєгофер був багаторічним союзником канцлерки Німеччини і лідерки Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Ангели Меркель. Однак останнім часом міністр внутрішніх справ ФРН виступав з критикою канцлерки, зокрема, стосовно міграційної політики.

Публічне протистояння Меркель і очільника МВС стало однією з причин падіння популярності трьох правлячих партій - ХДС, ХСС та Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН). 

На виборах в земельний парламент Баварії 14 жовтня партія ХСС здобула найгірші результати з 1950 року, набравши лише 37,6% голосів і втративши абсолютну більшість. Партія сподівається, що Зедер зможе поліпшити виборчі результати партії, які постійно скорочуються з часу появи ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD).

Читайте детальніше на "Європейській правді": "Баварська проблема: як провал у найбільшому регіоні вдарить по німецькій коаліції".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: