Шотландія: ''батька'' референдуму за незалежність звинуватили у спробі зґвалтування

Четвер, 24 січня 2019, 18:02

Колишній лідер Шотландії Алекс Салмонд звинувачений у кількох сексуальних злочинах, зокрема у спробі зґвалтування.

Про це пише Reuters.

Шотландські прокурори сказали, що 64-річний Салмонд, який повідомив, що добровільно пішов до поліції в середу після того, як дізнався про розслідування, обвинувачений за дев'ятьма пунктами у сексуальному насильстві, за ще двома - у спробі зґвалтування. Також за двома пунктами його звинувачують у непристойній поведінці та порушенні громадського порядку.

"Я не винен у жодних злочинах", - сказав Салмонд журналістам за межами суду в Единбурзі після короткого засідання, на яке медіа та громадськість не допустили.

"Я заперечую повністю ці звинувачення в злочинах і буду захищатися в суді. Я хотів би сказати багато іншого, але я повинен дотримуватися правил суду, і в суді я викладу свою справу", - додав він.

Салмонда звільнили під заставу. Наступна дата судового засідання наразі невідома.

Алекс Салмонд очолював Шотландську національну партію, яка виступає за незалежність від Британії, протягом 20 років і був першим міністром Шотландії з 2007 по 2014 рік. Будучи значною фігурою на політичній сцені Шотландії, він очолив невдалу кампанію в 2014 році за незалежність від Великої Британії.

Переконаний націоналіст Салмонд пішов у відставку з Національної партії Шотландії минулого року після того, як поліція заявила, що розслідує стосовно нього два звинувачення у домаганнях.

У своїй заяві він заперечив звинувачення з боку двох колишніх працівниць, сказавши, що "абсолютно відкидає будь-які припущення про злочин".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.