У Греції відбудеться голосування за угоду про зміну назви Македонії

фото
П'ятниця, 25 січня 2019, 12:58

У п'ятницю під грецьким парламентом через дощ зібралися лише кілька десятків незгодних із угодою про назву сусідньої Македонії.

Про це пише Ekathimerini.

Парламент відклав очікуване затвердження угоди з четверга на п'ятницю через збільшення кількості депутатів, які хотіли висловити свою думку. Тим часом в Афінах посилили заходи безпеки в очікуванні заворушень.

 

Грецька поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати кількатисячний натовп, який зібрався біля парламенту в четвер ввечері, пише Reuters.

Деякі з незгодних скандували "зрадники", коли законодавці обговорювали ратифікацію угоди, досягнутої з сусідньою колишньою югославською державою минулого року.

Поліція в четвер затримала десятки протестувальників і групу людей, які написали фарбою "Македонія - грецька земля" на стіні біля резиденції посла США в Афінах.

Були також протести в північному грецькому місті Салоніки та інших містах.

Спікер парламенту Нікос Вуціс заявив, що близько 230 депутатів хочуть взяти участь у голосуванні, яке очікується о 14:30 за Києвом.

Нагадаємо, Македонські депутати вже схвалили угоду. В обмін на відмову Македонії від старої назви та переіменування на Республіку Північну Македонію Афіни пообіцяли зняти вето на бажання Скоп'є приєднатися до НАТО і Європейського Союзу.

Читайте також: "Всупереч протестам і тиску РФ: чому Греція схвалить угоду з Македонією".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.